VEČ KOT 12% ODRASLIH TRPI ZA MIGRENAMI

VEČ KOT 12% ODRASLIH TRPI ZA MIGRENAMI

VEČ KOT 12% ODRASLIH TRPI ZA MIGRENAMI

Migrene so sicer 3x bolj pogoste pri ženskah kot pri moških, vzroki za njihov nastanek pa so različni. Eden izmed njih je lahko tudi pomanjkanje magnezija, saj raziskave kažejo, da imajo ljudje, ki trpijo zaradi migrenskih napadov, pomanjkanje magnezija. Njegov deficit namreč vodi do preobčutljivosti mišičnih in živčnih vlaken. Posledica tega pa so napetosti v predelu ramen in vratu, ki nato povzročijo tenzijski glavobol. Hkrati se tudi zožijo žile v možganih, kar je poznan dejavnik, ki lahko sproži napad migrene.

Ljudje, ki trpijo zaradi migrene pa majo tudi večje tveganje za srčni napad, možgansko kap, krvne strdke in motnje srčnega ritma, je pokazala danska študija objavljena v britanski medicinski reviji BMJ. Raziskovalci so pregledali podatke danskega nacionalnega registra za zdravje in ugotovili, da za to boleznijo trpi več kot pol milijona tamkajšnih prebivalcev. Sicer je raziskava zajela 51.032 teh bolnikov, med katerimi je bilo 71 odstotkov žensk. Na začetku raziskave so imeli bolniki 35 let, raziskava je trajala 19 let.

"Končno smo zbrali dokaze, da je migrena dejavnik tveganja za bolezni srca in ožilja, kar je vsekakor treba upoštevati," je povedal glavni avtor Kasper Adelborg , raziskovalec na Univerzi Aarhus. Strokovnjak je dodal, da bi morali ljudje z migreno zaradi tega vzdrževati krvni tlak v normalnih mejah, redno telovaditi in se zdravo prehranjevati.

Za zelo uspešen način obladovanja migren se je izkazala redna preventivna (vsakodnevna) uporaba magnezijevega olja Magnesium Power, ki daje odlične rezultate v boju z migrenami.

Kot odlična pomoč v boju z migrenami so se izkazali magnezijevo olje in mleko z magnezijem iz družine Magnesium Power. Lahko jih najdete na www.mocmagnezija.si

 

Dodaj odgovor